no
en
Campusuka 2018

Campusuka 2018

Hele programmet finner du på:http://www.campusålesund.no/campusuka

 

Høydepunkter fra programmet: 

 

Mandag 24/9

 

11:00-13:00        ÅPNINGSLUNSJ                              NMK Atriet 3. etg. (tidligere Bjørk)

Smart og Grønn Campus er temaet for i års åpningslunsj. Det blir spennende foredrag fra Universitet i Oslo og NTNU i Trondheim og en paneldebatt.

 

Tirsdag 25/9

              

09:00–15:00      OCEAN TALENT CAMP                  NTNU

Regionens største rekrutteringsmesse til havnæringene, Ocean talent Camp arrangeres for 5. gang i Ålesund. 1200 elever møter bedrifter fra de havrelaterte næringene og utdanningsmiljøene på Campus Ålesund.

 

Onsdag 26/9

              

11:30 – 12:00    FORSKNING TIL LUNSJ                  NTNU, Biblioteket

Masseturisme: En trussel for verdensarven?

Verdenskjente turistperler som Geiranger tiltrekker seg titusener av turister hvert eneste år. Vi viser stolt frem vår verdensarv, men tilstrømmingen av turister har også en bakside. Økende miljøpåvirkning fra transport, utslipp til sjø og luft og forsøpling svekker det lokale økosystemet og kan potensielt gi negative helseeffekter.  I prosjektet SUSTRANS tar NTNU, sammen med SINTEF, Høgskulen i Volda og Universitetet i Bonn, tak i miljøutfordringene økende turisme fører med seg. Stipendiat ved NTNU Ålesund, Børge Heggen Johansen forteller litt om prosjektet og arbeidet som ligger foran dem.

 

15:30 – 19:00    ÅPEN CAMPUS                               Oppstart på NTNU

Vi ønsker hele byen velkommen til å bli bedre kjent med byens campus! Under Åpen Campus vil studentambassadører gi deg omvisning på NTNU og NMK.

Omvisningen starter i hovedvestibylen til NTNU, her vil du få informasjon om hva som rører seg på byens universitet. Forskning innen de ulike fagfeltene som er representert, de nyeste undervisningsformene osv.

På andre sida av Borgundveien står bedriftene på NMK klare for å vise seg fram. Her kan du oppleve ett av norges mest innovative miljø. Bygget rommer nå undervisningsareal fra barneskole (Newtonrommet), vgs., fagskole og universitet, i tillegg til alle de spennende bedriftene. Det blir besøk hos Rolls-Royce, NTNU, Inmarsat, ÅKP Blue Innovation Arena, Simulatorselskapet OSC, Møreforsknings nye laboratorium, Fagskolen og Newtonrommet. I tillegg vil Helse Møre og Romsdal ha en spennende stand for å vise sitt forskningsarbeid.

En spektakulær opplevelse som vil vise deg framtidens læringsarena og næringsliv!

 

19:00 – 20:30    PANELDEBATT MED ÅLESUND KOMMUNE OG STUDENTPARLAMENTET 

Studentparlamentet inviterer alle studenter og ansatte på campus til paneldebatt om hvordan politikerne kan tilrettelegge for Campus Ålesund sine behov.

 

Torsdag 27/9

 

11:30 – 16:00    GCE MARITIME KLYNGE ÅRSKONFERANSE         NMK, Møretanken

Under GCE Årskonferanse tar vi pulsen på den maritime klyngen på Møre. Få de siste analysene, inspirerende presentasjoner og møt gode kolleger. Vi presenterer blant annet en analyse som dokumenterer hvordan den maritime klyngen i Møre og Romsdal har utviklet seg de siste årene samt hvordan klyngen har prestert sammenlignet med konkurrenter i Norge og utlandet.

Påmelding til ÅKP.

 

19:00 – 21:00    NTNU KVELD PÅ PARKEN KULTURHUS                 Parken Kulturhus

Varme hender eller kaldt stål – Skal robotene pleie oss i fremtiden? 

Tema er velferdsteknologi, og hvordan fremtidens omsorgstjenester kommer til å se ut. Vil det være roboter som pleier oss? Hva kan teknologien gjøre av omsorgsoppgaver? Konsekvenser og etiske utfordringer i møte med ny teknologi.

 

Fredag 28/9

 

09:00 – 12:00    INNOVASJON TIL FROKOST                                      NTNU Fyrtårnet

Studenter ved NTNU og elever fra innovasjon- og entreprenørskapslinjer samles for inspirerende foredrag og aktiviteter. Tema for dagen er innovasjon, miljø og havets utfordringer spesielt.

 

10:30 – 15:00    OSC ANNUAL SIMULATION CONFERENCE           NMK

Påmelding

 

12:00 – 16:00    CHALLENGE MARINE PLASTIC                                  NTNU Fyrtårnet

Be part of the change! Come and listen to inspirational talks about how researchers and NGOs are tackling the issue of plastic in the oceans. Work together in groups to find concrete solutions. We encourage not only students but also the private sector to take part! Support will be provided to develop the best ideas.

 

16:00 -                 CAMPUS LOUNGE MED QUIZ                                  NMK konferanse 7. etg.

Vi inviterer alle på campus til Campus Lounge med Quiz! Quismaster er Ørjan Liavaag. Mitie serverer god mat og drikke til studentvennlige priser. Dørene åpner kl. 16.00, quiz starter kl. 18.00.

Loungen er den siste sosiale sammenkomsten i Campus Uka 2018, og vi anbefaler alle med tilknytning til Campus Ålesund å ta del. Det er åpent for å melde på hele lag, eller bli med på ett sammensatt lag. Du kan også invitere med venner og samarbeidspartnere til dette arrangementet. En storstilt mingling mellom næringsliv og studenter😊

Påmelding til resepsjonen ved NMK. NB! 18 års aldersgrense.